Projekt Zambia


Zitcom støtter zambiske efterskoleelever med bærbare computere og harddiske.

Zitcom har i samarbejde med det digitale konsulenthus Novicell valgt at støtte den zambiske idrætsefterskole Northern Star Academy med bærbare computere og harddiske til en NAS-server (Network Attached Storage).

Planen er at etablere et komplet IT-lokale med hardware, software og undervisningsmateriale, som skal give eleverne endnu bedre forudsætninger for at blive klar til high school.

Hvad er Projekt Zambia?

Projekt Zambia blev påbegyndt i oktober 2010 af foreningen Eventure og omfatter tre delprojekter i Zambia, hvor idrætsefterskolen Northern Star Academy er det ene af dem. Northern Star Academy optager hvert år 30 talentfulde studerende, der er faldet ud af uddannelsessystemet pga. mangel på økonomiske ressourcer.

På Northern Star Academy får eleverne gratis undervisning, kost og logi og et skub i den rigtige retning mod high school, som betales af Eventure og foreningens sponsorer. Idéen med Northern Star Academy er at give zambiske unge nye kvalifikationer og bedre selvværd, så de får overskud til at hjælpe sig selv og det samfund, de er en del af.

Hvorfor støtter Zitcom Projekt Zambia?

Elever foran computer

Som én af Danmarks største hostingvirksomheder mener vi, at det er vigtigt at deltage aktivt i udviklingen af tredjeverdenslande. Projekt Zambia giver særlig mening for Zitcom at deltage i, da vi med netop vores kompetencer kan hjælpe studerende til en bedre fremtid.

IT skaber værdi i dagligdagen

Til dagligt skaber vi værdi til vores kunder gennem en mere fleksibel, skalérbar og effektiv IT-infrastruktur. Den samme værdi ønsker vi at skabe til nogle af dem, der har allermest brug for det, som fx talentfulde studerende i Zambia.

Genbrug af hardware

Da vi hele tiden skal være på forkant med udviklingen inden for IT-infrastruktur, opgraderer vi løbende vores datacenter med nye komponenter, som fx harddiske. De harddiske, der ikke lever op til vores krav, bliver taget ud af drift og lagt på hylden. I stedet for at samle støv på hylden mener vi, at det er bedre, at harddiskene skaber værdi i de studerendes undervisning.

IT-lokalet forventes at stå klar i starten af april, og alle harddiske og computere bliver selvfølgelig formateret, inden vi udleverer dem.

Har du lyst til at vide mere om Projekt Zambia og Northern Star Academy?

Her kan du læse mere om projektet og organisationerne, der deltager i projektet:

Har du også brug for hjælp til et projekt?

Har du et projekt, hvor vi kan bidrage med it-udstyr, er du meget velkommen til at kontakte os.

Du finder vores kontaktoplysninger her


Vil du vide mere?

Jesper Stubkær

Jesper Stubkær

Marketingkoordinator

Har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet af dette blogindlæg, er du mere end velkommen til at sende mig en mail.

Send mail

Del dette indlæg: