Nyt fra WPC 2016


Vi har været et smut i Toronto for at få de seneste nyheder fra Microsoft. Bliv opdateret på, hvilke Microsoft-produkter du nu kan leje as-a-service samt Microsofts planer for Azure og Office 365.

Microsoft WPC (World Partner Conference) blev i år afholdt i Toronto, Canada (10. – 14. juli). Konferencen er Microsofts største partnerevent, og for første gang, siden Microsoft introducerede formatet i 2003, var konferencen udsolgt – med i alt 20.000 deltagere.

Konferencen bød på mere end 600 sessioner og workshops samt tre Vision Keynotes, hvor nogle af Microsofts topfolk – herunder CEO Satya Nadella – fremlagde et roadmap for, hvor Microsoft er på vej hen – overordnet set og specifikt i forhold til de enkelte produkter.

Cloud – et attraktivt marked i vækst

Overordnet kommer Microsoft til at satse på Cloud, bl.a. fordi det er et marked i kæmpe vækst. På konferencen fremlagde Microsoft en rapport fra IDC (International Data Corporation), der forudser, at Cloud-markedet (herunder hardware, software, netværk og services) i 2020 kommer til at være mere end 500 mia. dollars værd. Det er ca. en tredobling i forhold til nu!

For Microsofts partnere giver det også mening at satse på Cloud. Fx viste IDCs rapport, at Microsofts Cloud-partnere (partnere, hvor mere end halvdelen af omsætningen stammer fra Cloud-tjenester) i gennemsnit vokser dobbelt så hurtigt som ikke-Cloud-partnere. Derudover er deres gennemsnitlige bruttoavance også 50% højere.

Du kan læse hele IDCs rapport her

CSP – Snart med Windows 10

Én af Microsofts Cloud-satsninger er CSP (Cloud Solution Provider)-programmet. Zitcom er Microsoft CSP, og det betyder, at virksomheder kan leje Microsoft-software fra skyen direkte via os.

Indtil videre har CSP-programmet været begrænset til Office 365 og applikationer som CRM Online og Intune, men som noget nyt får vi også snart mulighed for at udleje Windows 10. For brugerne betyder det, at de for et fast, månedligt beløb altid er sikret den nyeste version af Windows 10 med den rette licens.

Hvis du gerne vil have direkte besked, når vi åbner op for leje af Windows 10, er du velkommen til at sende os en mail på salg@zitcom.dk. Så vender vi tilbage til dig, lige så snart vi har Windows 10 på programmet.

Leje af Microsoft-hardware

En anden nyhed er, at Microsofts CSP'er nu får mulighed for at udleje Microsofts hardware på månedsbasis til deres kunder og forhandlere. Microsoft kalder det Surface as a Service.

Meningen er, at Microsofts kunder og forhandlere via deres CSP skal kunne leje hardware som Microsoft Surface Pro 4 og Surface Book sammen med Cloud-tjenester som Office 365 og Windows 10. Enhederne kan lejes på 12, 24 eller 36 måneders basis.
Microsoft Surfacebook og Surface Pro 4
Det er endnu usikkert, om vi kommer til at tilbyde Surface as a Service. Hvis vi gør, skal vi selvfølgelig nok annoncere det her på siden.

Microsoft Azure

Noget, vi helt sikkert kommer til at gøre endnu mere i, er Azure, Microsofts Cloud-satning.

Microsofts ambition er at være markedets førende Cloud-serviceleverandør. For at blive det tilbyder de ikke kun almindelige servere via deres Azure-platform, men også services, hvor du kun betaler for den tid, du bruger på den enkelte service. Det gælder fx for CDN (Content Delivery Network) eller leje af en enkelt SQL-database – og ikke en helt SQL-serverløsning.

Microsoft udbygger hele tiden deres Azure-netværk med flere og større datacentre dedikeret til Azure. På Microsoft WPC viste de fx datacentret nedenfor, som kommer til at hoste intet mindre end 700.000 servere.

Planlagt Azure-datacenter med plads til 700.000 servere

Du kan læse mere om Azure her.

Som Microsoft CSP tilbyder vi selvfølgelig Azure-løsninger og –services, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om, hvad der kunne give mening for dig. Det kunne fx være en ren Azure-løsning eller en hybrid løsning, hvor dine servere eller dine kunders servere bliver hosted hos jer selv, i vores datacenter eller i Microsoft Azure.

Du finder vores kontaktoplysninger her.

Office 365 – Nye kunder og nye applikationer

Office 365 er i løbet af relativt kort tid blevet ét af Microsofts mest populære produkter. På WPC blev det også offentliggjort, at Facebook netop har valgt at bruge Office 365 til deres mere end 13.000 medarbejdere. En af grundene til den store popularitet er, at Office 365 ikke kun er en Office-pakke, men en hel række af programmer og services, som kan tilkøbes alt efter valg af pakke.

Du kan læse mere om Office 365 på siden her.

Microsoft arbejder på hele tiden at gøre Office 365 mere attraktivt og tilføjer derfor løbende nye services, produkter og opdateringer til Office 365-porteføljen. Fx er One Drive for Business sync-klienten med den seneste opdatering blevet væsentlig mere stabil.

Microsoft Planner

En anden nyhed, som Microsoft præsenterede på WPC, er planlægningsværktøjet Microsoft Planner. Med Microsoft Planner kan du planlægge projekter og kampagner direkte fra Office 365 og nemt dele de dokumenter/filer, der hører til det enkelte projekt.

Microsoft Planner er rullet ud på Office 365-platformen og er indtil videre tilgængeligt for brugere af Enterprise E1-E5, Business Essentials og Premium.

Microsoft Planner

Læs mere om Microsoft Planner her

SharePoint – nu med nyt design og app

Sidst, men ikke mindst, har Microsoft givet SharePoint en ordentlig designoverhaling og udviklet en app specielt til SharePoint. Hvis du har Office 365 (Business Essentials, Business Premium eller Enterprise E1-E5), kan du allerede nu se det nye design via portal.office.com.

Appen fås indtil videre kun til iOS, men kommer også til Android og Windows Phone i fjerde kvartal af 2016. Med appen kan du – som Microsoft formulerer det – have dit intranet i lommen og hurtigt få adgang til fx SharePoint sites og -filer.

Future of Sharepoint - nyt design og ny app

Læs mere om den nye SharePoint app her

Spørgsmål eller kommentarer

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på nogle af de ting, som Microsoft arbejder med. Som Microsoft-partner sørger vi selvfølgelig for at holde dig løbende opdateret om nye tiltag her på bloggen.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til nogle af de nyheder, vi har præsenteret dig for, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.

Du finder vores kontaktoplysninger her


Vil du vide mere?

Jesper Stubkær

Jesper Stubkær

Marketingkoordinator

Har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet af dette blogindlæg, er du mere end velkommen til at sende mig en mail.

Send mail


Del dette indlæg: