Cisco Live 2015


I dette indlæg kan du læse om vores tur til Cisco Live 2015 i San Diego, hvor Cisco havde inviteret os til at dele ud af vores erfaringer med netværksarkitekturen ACI.

Cisco Live er et stort, årligt netværksarrangement for Ciscos partnere, kunder og eksperter. I år blev det afholdt i San Diego (7-11. juni), og vi var med – ligesom mere end 11.000 andre deltagere.

Internet of Things

Det overordnede tema for årets udgave af Cisco Live var Internet of Things (aka Internet of Everything), som er et internet, hvor alle "ting" er på nettet og har sin egen IP-adresse.

"Ting" er her ret løst defineret. Det kan fx være et køleskab, der selv kan handle ind, men det kan også være fysiske enheder som dyr eller mennesker. Hovedårsagen er, at enheden (fysisk eller ikke-fysisk) ved at være på nettet leverer værdifuld data, som kan bruges af andre eller enheden selv.

For at noget så ambitiøst som Internet of Things overhovedet kan lade sig gøre, er det altafgørende, at det netværk, der skal understøtte det, er både dynamisk, fleksibelt, skalérbart, billigt og nemt at administrere.

Løsningen hedder SDN (Software-Defined Networking), og Ciscos version, som vi var blandt de første i Europa til at implementere, hedder Cisco ACI (Application Centric Infrastructure).

Cisco ACI – erfaringer og fordele

Den egentlige grund til, at vi var repræsenteret i San Diego, var, at Cisco havde inviteret os til Cisco Live 2015 for at dele ud af vores erfaringer med ACI. Som fx hvorfor vi valgte at bygge vores netværk op omkring ACI, og hvilke fordele vi har oplevet siden skiftet.

Hvis du klikker på billedet nedenfor, kan du se Thomas Raabo, Netværksansvarlig og CCIE i Zitcom, deltage i en Q&A-session til Cisco Live 2015 sammen med bl.a. Symantec, som også bruger Cisco ACI.

(Sessionen starter efter 3:15:00)


Cisco Live Q&A Session

Som Thomas også berører i videoen, er nogle af de største fordele, vi oplever med ACI, automatisering og hurtigere oprettelse af store netværk og nye produkter.

Med automatisering slipper vi for at provisionere VLANs manuelt. Det betyder, at vi kan gøre det hurtigere og uden eventuelle menneskelige fejl.

Det er også blevet hurtigere for os at tilgå markedet med nye produkter og netværk. Det skyldes bl.a. den måde, som Cisco designer netværksarkitekturen på, samt at vi har fået bedre muligheder for selvbetjening.

Brahmaputra – ny release til ACI

De fordele, vi indtil videre har oplevet med Cisco ACI, har alle været inkluderet i den oprindelige release af softwaren. Snart kommer der en ny, Brahmaputra, som byder på en masse spændende features inden for både overvågning, administration og fejlsøgning.

Overordnet set giver den nye Brahmaputra-release et bedre overblik over netværket (fx hændelser og fejl, helbredstilstand og statistikker). Det forbedrede overblik kommer vi til at bruge proaktivt til at løse evt. fejl på netværket, inden brugerne bemærker dem.

Hvis vi skulle få brug for at handle reaktivt, byder Brahmaputra på nye features, som gør det endnu nemmere for os at fejlsøge og fejlfinde. Også det har en positivt effekt på netværksstabiliteten.

I Zitcom opdaterer vi til den nye release i starten af august.

Læs mere om ACI Brahmaputra i Ciscos blogindlæg her

Kontaktinformation

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vi i Zitcom arbejder med netværksinfrastruktur som fx Cisco ACI, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du finder vores kontaktoplysninger her


Vil du vide mere?

Jesper Stubkær

Jesper Stubkær

Marketingkoordinator

Har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet af dette blogindlæg, er du mere end velkommen til at sende mig en mail.

Send mail

Del dette indlæg: